top of page

Yemek Kurutmanın 9 muhteşem yararı!

Güncelleme tarihi: 1 Ara 2021



1) Besleyici ve faydalı!


Yemekleri dehidre (kuruttuğumuz zaman) besin değerini kaybetmeden içindeki tüm vitamin enzim ve minerallerden yararlanabiliyoruz. Amerikan Beslenme Enstitüsü'nün 2015'te yaptığı bir araştırmaya göre yaban mersini, üzüm ve erik gibi meyvelerin kurutulduktan sonra taze formuna göre 2 kat daha antioksidan içerdiğini belirlemiştir.


Sebze ve meyveleri mevsiminde tüketmek en doğru olduğundan dolayı, sebze ve meyveleri döneminde kurutarak sezon dışında da tüketebilirsiniz!


2) Koruyucu ve katkı maddesi içermiyor!


Kurutulmuş sebzelerde sadece bir besin var oda içindeki sebzeler! İçindeki nemi alarak bakterilerin üremesini engellediği için koruyucu yada katkı maddesi eklemeden 2 sene raf ömrü oluyor!


3) Tasarruf ettirir


Toplu olarak indirimli alabileceğiniz sebze/meyveleri kurutturarak sene içinde tüketebilirsiniz


4) Kolay Saklama!


Kurumuş meyve ve sebzeler içindeki su alındığı için ebat olarak küçülürler ve yer kaplamadan saklamanıza yardımcı olurlar. Tatbikî sakladığınız kapların hava geçirmediğine dikkat etmelisiniz!


5) Çeşitli Ev Yapımı Ürünler Yapın!


Şüphesiz ki ev yapımı yemekler ve atıştırmalıklar, dışarıdan istediğiniz yada paketlenmiş yemeklerden daha sağlıklı! Değişik otları kurutarak kendinize yeni baharatlar oluşturabilirsiniz. Degisik bitkileri kurutup kendinize özel bitki çayları yaratabilirsiniz!


6) Taşınabilir!


Çoğu insan seyahat ederken sağlıklı beslenmenin ne kadar zor olduğundan yakınır. Yemeklerinizi kurutularak bu problemi ortadan kaldırabilirsiniz. Kendinize kolay ulaşılır, etrafı pisletmeyen sağlıklı atıştırmalıklar yaparak (Omyas Cipslerinizi yanınızda bulundurarak) yapabilirsiniz.


7) Bitkisel Beslenme


Bitkisel beslenmeye yönelmek istiyorsanız, yemekleri kurutarak daha değişik tarifler oluşturup bu sureci kolaylaştırabilirsiniz. Kurutulmuş meyveler, sebze cipsleri, vegan kurutulmuş etler..!


8) İsrafı Azaltır!


Bir çoğumuz maalesef buzdolabımızın içinde tüketebileceğimizden çok daha fazlasını alıyoruz! Sebze/Meyvelerin bozulmaya yakın kurutarak onların ömrünü 1 seneye kadar uzatıp daha sonra tüketebilirsiniz.


9) Sizi olası acil durumlara hazırlar


Bu pandemi surecinin başında hepimizin maalesef tanık olduğu marketler raflarının boşluğu probleminin önüne biraz geçmenize yardımcı olur. Dolabınızda kurutulmuş yiyecekler bulundurarak elinizin altında her zaman kolay ulaşabileceğiniz sağlıklı besinler olmasına yardımcı olun!



40 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

ACI Biberli Sos

Hazirlanisi: Oncelikle tum biberleri kozluyorsunuz. Biberler biraz suyunu saldiginda veya yumusadiginda sogumaya birakin. Soguyan biberleri, zeytinyagini, tuzu ve karabiberi blender'a ekleyin. ( goz k

HARDALLI LABNE SOS - PANCAR CIPS ILE HARIKA UYUMU

Hazirlanisi Ilk once kornison tursularini kucuk parcalar halinde kup kup dograyin. Sonrasinda bir karistirma kabina aldigimiz labenin uzerine hardal ekleyelim ve iyice karistiralim. Tursu suyunda zerd

OMYAS Kabak Cipsleri için dip sos tarifleri!

Limonlu Yoğurtlu 2 yemek kaşığı zeytinyağ 1 küçük kase süzme yoğurt, veya labne (200gr) 4 adet taze soğan, veya taze sarımsak( şuan mevsimi 🌱), ince ince kesilmiş beyaz ve yeşil kısımları beraber 2-3

bottom of page